Direct contact? Bel 020-233 76 32

Overwaarde

In uw huis blijven wonen en toch de overwaarde schenken aan uw (klein) kinderen?
 

In uw huis blijven wonen en toch de overwaarde schenken aan uw (klein) kinderen?
Wist u dat u de overwaarde van uw huis kunt benutten om comfortabeler te leven, te reizen, uw (klein)kinderen te ondersteunen of om langer in uw woning te kunnen blijven? Door uw woning te verkopen en terug te huren, komt vermogen vrij. Levius helpt u daarbij. Samen met gerenommeerde partijen als Troostwijk en BDO Belastingadviseurs kijken we of Levius voor u én uw woning een passende oplossing kan zijn.

U hebt uw hele leven hard gewerkt en u woont mooi in uw eigen huis. Veel mensen willen graag zo lang mogelijk in de eigen woning blijven wonen. Met uw woning hebt u een emotionele band omdat een groot deel van uw leven zich er heeft afgespeeld. U verwacht nog lang vitaal te blijven en te kunnen genieten van uw woning, de buurt en alles en iedereen die u daar kent. U wilt liever niet inleveren op wooncomfort, door naar een kleinere woning of andere buurt te verhuizen. Met Levius hoeft dat ook niet.

Het vermogen dat vrijkomt uit uw woning, kunt u naar eigen wens besteden. Kiest u voor zorg aan huis, aanpassingen aan uw woning, een schenking of studie voor uw (klein)kinderen, een aanvulling op uw pensioen of besteedt u het aan mooie reizen of leuke hobby’s?

Levius is er voor iedereen die graag in de eigen woning wil blijven wonen, maar daarnaast ook een aantal wensen wil realiseren. Samen kijken we of Levius u kan helpen en bij u past.

Vul het aanvraagformulier in of lees verder en ontdek uw mogelijkheden.

Waaraan besteden mensen het vrijgekomen vermogen uit hun woning?

De ANBO deed onderzoek naar hoe mensen het vrijgekomen vermogen uit hun woning besteden. Weet u al waaraan u het zou willen besteden?
 

Een goed beeld van uw situatie

Levius helpt u graag om de overwaarde uit uw woning te benutten. Uiteraard willen we dit op een verantwoorde wijze doen. Daarom bekijkt Levius of uw inkomsten, inclusief het vrijgekomen vermogen van de woning, voldoende zijn om uw wensen uit te kunnen voeren en in uw levensonderhoud te kunnen blijven voorzien.

Verantwoorde keuze

In onze beoordeling houden wij rekening met onder andere uw inkomen (AOW, pensioen en eventueel extra inkomen), uw leeftijd, uw huidige en toekomstige vermogen (na verkoop van de woning) en uw (geplande) uitgaven. Dit doen we om er samen met u voor te zorgen dat u een verantwoorde keuze maakt. Een keuze waarmee u zowel het vrijgekomen vermogen benut en u tevens veilig in uw vertrouwde omgeving blijft wonen.

Alternatieven

Mocht blijken dat verkoop en terug huur in uw situatie niet de juiste keuze is, dan zullen wij contact met u opnemen en u wijzen op eventuele andere mogelijkheden om uw wensen uit te laten komen en te genieten van uw vermogen!

Uw privacy is gewaarborgd

Levius zal uw gegevens uitsluitend gebruiken om uw aanvraag te beoordelen. In dat kader wijzen wij u ook op onze privacyverklaring en werkwijze, waarmee wij voldoen aan de GDPR-wetgeving.

De voordelen van verkopen en terug huren met Levius
levius-icon-wt-36x36@2x

U maakt uw vermogen liquide en kunt in uw vertrouwde huis blijven wonen

levius-icon-wt-36x36@2x

U heeft meer financiële vrijheid omdat u geen hypotheek of lening meer heeft

levius-icon-wt-36x36@2x

U kunt zolang blijven wonen als u wilt en ook verhuizen wanneer u wilt

levius-icon-wt-36x36@2x

U hoeft onderhoud niet meer te regelen en niet meer te betalen. Dat wordt vakkundig uitgevoerd

levius-icon-wt-36x36@2x

U loopt geen risico van waardedaling van uw woning

levius-icon-wt-36x36@2x

Kortom: verkopen en terug huren biedt u het vermogen om te genieten

man koffie 2
Levius-Logo klein

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft over het verkopen en terug huren van uw woning. Daarom hebben we de belangrijkste vragen op een rijtje gezet. Mocht uw vraag er niet bijstaan, neem dan gerust even contact met ons op.

Voor wie is levius

Levius richt zich op senioren vanaf 67 jaar.

Werkt Levius door heel Nederland?

Ja, Levius is actief in heel Nederland.

Geldt verkopen en terug huren alleen voor eigen woningen?

Ja, alleen woningen in eigendom komen in aanmerking voor verkoop en terug huur.

Is er een minimum woningwaarde?

Ja, woningen met een marktwaarde tussen circa € 250.000,-  en € 800.000,-  kunnen in aanmerking komen voor verkoop en terug huur.

Komen appartementen die onder een VVE vallen ook in aanmerking?

Ja, ook appartementen en woningen die onder een VVE vallen komen in aanmerking voor verkoop en terug huur.

Maakt het uit of een woning op eigen grond of erfpacht grond staat?

Nee, zowel woningen met erfpacht als op eigen grond komen in aanmerking.

Is er een inkomenseis?

Ja, Levius controleert of u naast AOW ook over voldoende pensioen en / of voldoende vermogen beschikt om uw wensen uit te kunnen laten komen. Dat is elke keer weer maatwerk

Kan Levius inzicht bieden in de financiële situatie gedurende de looptijd van de overeenkomst?

Ja, Levius heeft met BDO Belastingadviseurs prijsafspraken voor het opstellen van een financiële planning. BDO Belastingadviseurs verricht deze diensten onafhankelijk en rechtstreeks aan u. U bent uiteraard ook vrij om u door andere partijen te laten adviseren.

Hoe zit het met (achterstallig) onderhoud aan de woning?

Achterstallig onderhoud aan de woning is geen belemmering. Levius voert na de aankoop altijd het benodigde onderhoud op vakkundige wijze uit.